Duitse politie voorkomt smokkel van migranten onder vrachtwagen

Duitse politie voorkomt smokkel van migranten onder vrachtwagen [+foto]
25-08-2016 11:40 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

DRESDEN(D) - Woensdagmiddag 24 augustus heeft de Duitse politie een smokkeltransport weten te voorkomen.

De agenten wilden een vrachtwagen afkomstig uit Tsjechië langs de A17 controleren echter de vrachtwagenchauffeur negeerde het stop teken van de politie en reed gewoon door in de richting van Dresden.

Hierop zette de politie de achtervolging in en wist de vrachtwagenchauffeur even later toen de vrachtwagen de snelweg verliet te stoppen.

Naast de chauffeur waren er twee andere personen van 22 en 31 jaar oud aanwezig bij de vrachtwagen. Volgens de politie zouden deze twee mannen onder de vrachtwagen hebben gezeten.

Tijdens de controle bleek dat de mannen een nep Syrische identiteitskaart en een gestolen Bulgaarse identiteitskaart bij zich hadden. De twee mannen bleken echter de Turkse nationaliteit te hebben net als de vrachtwagenchauffeur.

Tegen de 33-jarige vrachtwagenchauffeur is een onderzoek op verdenking van mensensmokkel gestart. Het onderzoek is nog in volle gang, meldt de politie.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden