Clicky


Forse boetes tijdens controle zwaar vervoer op E19

Forse boetes tijdens controle zwaar vervoer op E19
24-08-2016 13:30 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

RUISBROEK(B) - De Vlaamse Wegeninspectie heeft gisteren, dinsdag 23 augustus, een grote controle op het vrachtvervoer gehouden op de E19. De vrachtwagens werden meegenomen naar een parkeerplaats langs de E19 in Ruisbroek.

Daar onderwierpen de agenten de vrachtwagen en de chauffeur aan een grondige inspectie.

De vrachtwagens werden onder andere gecontroleerd op overbelading en op technische gebreken. De chauffeurs werden vervolgens gecontroleerd op juiste papieren en naleven van de rij- en rusttijden.

Een vrachtwagen die uitzonderlijk vervoer deed bleek overbeladen en daarnaast was men niet in het bezit van de verplichte uitrusting en vergunning. De vrachtwagen moest ter plaatse worden afgeladen. De chauffeur kreeg een boete van 1.700 euro.

Een transport met gevaarlijke stoffen werd onderschept zonder de verplichte veiligheidsuitrusting op de vrachtwagen. Hiervoor kreeg de chauffeur een boete van 1.650 euro.

Een vrachtwagenchauffeur reed zonder bestuurderskaart in de tachograaf en kreeg een boete van 1.320 euro.

Een andere vrachtwagen die niet verzekerd rond reed werd in beslag genomen wen weggetakeld.

Na controle van de remmen van een vrachtwagen bleken deze niet in orde. Hiervoor kreeg de chauffeur een proces verbaal en de vrachtwagen mocht niet meer deelnemen aan het verkeer.