Transport Online - Nieuwe Tesla kan verder op sterkere batterij

Nieuwe Tesla kan verder op sterkere batterij

Nieuwe Tesla kan verder op sterkere batterij
24-08-2016 09:43 | Binnenland | auteur ANP

PALO ALTO - Autofabrikant Tesla komt met nieuwe modellen die dankzij een sterkere batterij verder kunnen rijden dan hun voorgangers. Dat maakte de fabrikant van elektrische auto's dinsdag bekend. De nieuwe batterij heeft een capaciteit van 100kWh.

De Model S-sedan kan met de nieuwe batterij volgens de Amerikaanse EPA-norm 315 mijl (507 kilometer) afleggen voordat hij weer moeten worden opgeladen, zei Tesla-topman Elon Musk bij de presentatie van de nieuwe modellen. De Model X-suv komt tot 289 mijl (465 kilometer). Volgens de EU-norm zou de Model S zelfs 613 kilometer kunnen rijden en de Model X 542 kilometer. De reikwijdte van Tesla's bedraagt nu zo'n 210 tot 270 mijl.

De nieuwe batterij maakt de nieuwe Model S volgens Musk ook de snelste auto ter wereld. De sedan zou volgens hem in 2,5 seconden kunnen optrekken van 0 tot 100 kilometer (60 mijl) per uur. Porsche en Ferrari hebben in het verleden snellere auto's gemaakt, gaf Tesla toe. Maar die zijn inmiddels uit productie gehaald. De Model X, met zeven zitplaatsen, is iets trager en heeft 2,9 seconden nodig om de 100 te halen.

De geruchten dat Tesla met een 100kWh-batterij zou komen deden al een tijdje de ronde. Eerder deze maand werden in de RDW-typegoedkeuringen verwijzingen naar Tesla's met de aanduidingen 100D en 100X gevonden. Omdat Tesla's Europese hoofdkantoor in Nederland staat moet de RDW de Europese goedkeuring verzorgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions