Transport Online - Psychisch zieke en dronken vrachtwagenchauffeur van Duitse A5 gehaald

Psychisch zieke en dronken vrachtwagenchauffeur van Duitse A5 gehaald

Psychisch zieke en dronken vrachtwagenchauffeur van Duitse A5 gehaald
23-08-2016 16:43 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

OFFENBURG(D) - Een psychisch zieke en dronken vrachtwagenchauffeur is maandagavond 22 augustus na een lange achtervolging door de politie van de Duitse A5 geplukt.

Volgens de eerste bevindingen van de politie heeft de 49-jarige Tsjechische chauffeur rond 18:00 uur zijn werkgever gebeld. Toen wekte de man al de indruk ziek te zijn en niet in staat om te rijden. Omstanders wilden de man helpen maar dit accepteerde hij niet. Hij werd aggressief en uitte bedreigingen. Vervolgens vertrok hij in zijn vrachtwagen de A5 op richting het zuiden.

De politie was ondertussen gewaarschuwd en deze volgde de man vanaf de kruising Karlsruhe-Durlach. De politie ging voor de vrachtwagen rijden en gaf een stopteken. De chauffeur reageerde hier echter niet op. In plaats van te stoppen slingerde de man met ongeveer 90 kilometer per uur met zijn vrachtwagen over de snelweg om het ene na het andere voertuig in te halen.

De politie probeerde verkeer van de vrachtwagen weg te houden om ongevallen te voorkomen en hield de vrachtwagen met een politiehelikopter van bovenaf in de gaten.

Uiteindelijk slaagde de politie erin, met behulp van collega's uit een ander district, om de chauffeur tot stoppen te dwingen rond 19:20 uur.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en overgebracht naar een psychiatrische inrichting. Een alcoholtest wees uit dat de man 2 promille alcohol in zijn bloed had.

De man heeft, volgens de politie, waarschijnlijk familie problemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions