Clicky


Bestuurder met gestolen bestelbus ramt politieauto in Helmond

Bestuurder met gestolen bestelbus ramt politieauto in Helmond
23-08-2016 12:16 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

HELMOND - Een gestolen bestelbus ramde dinsdagochtend in Helmond een politieauto tijdens een achtervolging. Tijdens de ontstane situatie is door de politie geschoten. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, aldus de politie.

De meldkamer kreeg dinsdagochtend kort na 01.30 uur een melding van een man uit Someren dat zijn bestelbus was gestolen vanaf de Broekstraat in Someren. De eigenaar reed met een andere auto achter de bestelbus aan en bracht de politie op de hoogte van de locatie waar het gestolen voertuig reed.

Enkele politievoertuigen zagen de gestolen bestelbus in de richting van Helmond rijden en zetten de achtervolging in. Op de Helmondse kruising Kanaaldijk Zuid-West – Vossenbeemd probeerde de politie het voertuig klem te rijden. De bestelbus ramde hierbij een politieauto en vervolgens de auto waarin de eigenaar van de bestelbus op dat moment reed. Een politieagent, die uit de auto was gestapt, kon de vluchtende bestelbus maar net ontwijken.

Door de politie is tijdens deze situatie geschoten. Het gestolen voertuig ging er vandoor en werd rond 02:10 uur op de Braakse Bosdijk in Helmond teruggevonden, zonder inzittende(n). Voor zover nu bekend is niemand gewond geraakt bij het incident. De politie doet verder onderzoek naar deze zaak.

Foto's

  • Jowitra
    Jowitra