Clicky


Nieuwe DAF XF 440 voor Verkeersschool Trilling

Nieuwe DAF XF 440 voor Verkeersschool Trilling
23-08-2016 11:41 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Verkeersschool Trilling in Amsterdam heeft een nieuwe DAF XF 440-trekker met Super Space Cab ingezet. Truckland Amsterdam leverde de nieuwe aanwinst onlangs af aan de verkeersschool. De goede ergonomie in de cabine en de service vormden de voornaamste redenen om voor DAF te kiezen.

"Het zicht tussen de spiegels en de A stijl is bij DAF uitstekend. Dat is een groot voordeel bij de instructie", zegt André Trilling van de gelijknamige verkeersschool. "En de instructeur kan door de vorm van het dashboard en de opstelling van de display van ESTEPE prima zaken als snelheid en brandstofverbruik volgen."

Trilling heeft een jarenlange ervaring met DAF. Ook eerdere generaties van de XF draaien mee in de vloot. DAF is ook belangrijk in het wagenpark van de verkeersschool, mede omdat veel chauffeurs met trucks van het merk rijden.

"Gezien de vele kandidaten voor de rijtraining in het kader van code 95 is diversiteit belangrijk. Wie DAF rijdt, heeft er belang bij om in dezelfde auto de trainingen te volgen. Dan kan hij de brandstof besparende rijstijl immers direct vertalen naar de eigen truck."

Comfort en ondersteuning

Comfort is een andere reden om voor DAF te kiezen. Trilling noemt de stilte in de cabine van de nieuwe XF opvallend, net als de ruimte en dan vooral de stahoogte. "Last but not least is de productondersteuning heel goed. Truckland zit hier bijna om de hoek. Bovendien kunnen we daar ook ‘s avonds terecht voor onderhoud."

Bij Verkeersschool Trilling zijn de voertuigen de hele week volop in bedrijf. Kilometers worden niet veel afgelegd, ze maken wel veel draaiuren. Een aanzienlijk deel van de bedrijfstijd komt voor rekening van manoeuvreren.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV