Clicky

 
Transport Online - Dode bij vechtpartij migranten op A16 Calais

Dode bij vechtpartij migranten op A16 Calais

Dode bij vechtpartij migranten op A16 Calais
23-08-2016 10:29 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS (ANP) - Een vechtpartij tussen Sudanese en Afghaanse migranten in het Franse Calais heeft in de nacht van maandag op dinsdag een Sudanese migrant het leven gekost. Nog eens een vijftiental migranten raakten gewond, lieten de autoriteiten volgens de plaatselijke krant La Voix du Nord weten.

De brandweer trof dinsdagochtend vroeg een zwaargewonde man aan in de buurt van de zogenoemde Jungle, een provisorische nederzetting van migranten die wachten op een kans over te steken naar Groot-Brittannië.

De Sudanees, een dertiger, bezweek niet veel later aan zijn verwondingen. Hij lag op een veld in de buurt van de A16. Daar verzamelen zich iedere nacht migranten in de hoop in een vrachtwagen te kunnen klimmen die naar de overkant van het Kanaal reist.

De migranten proberen vrachtwagens tot stoppen te dwingen en dan in de laadruimte te komen. Dat gaat vaak met heel wat duw- en trekwerk gepaard.

Vorige maand vielen er ook al een dode en meerdere gewonden bij een vechtpartij tussen Afghaanse en Afrikaanse asielzoekers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden