Transport Online - Hiab lanceert nieuwe X-HiPro 558 HiPro laadkraan voor drie-assige trucks

Hiab lanceert nieuwe X-HiPro 558 HiPro laadkraan voor drie-assige trucks

Hiab lanceert nieuwe X-HiPro 558 HiPro laadkraan voor drie-assige trucks
23-08-2016 10:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HELSINKI - Hiab, onderdeel van Cargotec, lanceert zijn nieuwste innovatie in de reeks grote kranen: de nieuwe HIAB X-HiPro 558, de sterkste kraan voor montage een drie-assige truck.

"Onze serie grote kranen bevat de sterkste en krachtigste van onze producten. Nu omvat het een compleet assortiment qua laadvermogen en kan het zelfs de moeilijkste tilklussen aan", aldus Joakim Andersson, Senior Vice President, Loader Cranes, Hiab

Het nieuwe lid van de familie is ontworpen voor het tillen van zware en volumineuze ladingen.

"HIAB X-HiPro 558 levert 20 procent meer hefvermogen dan andere kranen van vergelijkbare grootte. Met ons geoptimaliseerde EP-armsysteem met langere en lichtere afzonderlijke uitschuifarmen, biedt de nieuwe kraan een geoptimaliseerd bereik met meer capaciteit voor het tillen van volumineuze ladingen", stelt Marcel Boxem, directeur, Heavy Cranes, Hiab.

Het HIAB X-HiPro 558 model is voorzien van het soepele en nauwkeurige HiPro bedieningssysteem - de meest geavanceerde afstandsbediening in de branche. Speciale aandacht is besteed aan de verhouding vermogen/gewicht, waarmee het laadvermogen wordt gemaximaliseerd en de operator meer krijgt per uur.

"We hebben de HIAB X-HiPro 558 al laten zien in Bauma en hij kreeg veel belangstelling van de bezoekers", aldus Boxem.

Alle grote HIAB kranen bieden verschillende veiligheidsvoorzieningen.

"Voor ons bij Hiab heeft veiligheid altijd de eerste prioriteit. In grote kranen hebben we veiligheid een plaats gegeven met functies, zoals VSL PLUS die de positie van de steunpoten en het totale gewicht van de truck gebruikt om de maximaal veilige kraancapaciteit te berekenen. Daarnaast is er de Boom Deployment Assistant (BDA) waarbij de hoek en de positie van de arm in de gaten wordt gehouden tijdens het in- en uitvouwen", aldus Andersson.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions