Clicky

 Dood Nederlands jongetje Göteborg mogelijk door wraakactie

Dood Nederlands jongetje Göteborg mogelijk door wraakactie
23-08-2016 09:53 | Buitenland | auteur ANP

GÖTEBORG - De granaataanval op een appartement in de Zweedse stad Göteborg waarbij in de nacht van zondag op maandag een Nederlands jongetje omkwam, was volgens de Zweedse politie mogelijk een wraakactie. Op het adres in Biskopsgården woonde iemand die is veroordeeld voor een dodelijke schietpartij vorig jaar in een eethuis in de buurt, zei de politie.

De achtjarige jongen woonde niet in de flat, maar in het Engelse Birmingham. Volgens de Birmingham Mail was hij in Zweden op familiebezoek. Ook zijn ouders zouden de Nederlandse nationaliteit hebben. De Zweedse politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Vermoedelijk is er een handgranaat naar binnen gegooid. Op dat moment waren er meerdere kinderen en een paar volwassenen in het huis.

De Zweedse politie heeft de Nederlandse ambassade in Stockholm geïnformeerd over het Nederlandse slachtoffer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kan niets zeggen over de precieze toedracht. De Zweedse autoriteiten doen onderzoek naar de explosie. Ook hebben ze de moeder van de jongen opgevangen. De Nederlandse ambassade staat klaar om haar bij te staan als ze dat wil.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions