Goodman bouwt voor Duvel magazijn van 25.547 m2

Goodman bouwt voor Duvel magazijn van 25.547 m2
29-06-2011 11:26 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
De Goodman Groep kondigde dinsdag aan een 25.547 m2 groot turn key magazijn en distributiecentrum te bouwen in Puurs (België) voor Duvel Moortgat, zelfstandig producent van speciaalbieren zoals de succesbieren Duvel en Vedett.

De bouw zal bestaan uit een state of the art magazijn van 21.329 m2, een mezzanine van 3.840 m2 en 378 m2 aan kantoor- en ontvangstruimte. Het nieuwe gebouw geeft Duvel Moortgat de benodigde expansieruimte om de logistieke activiteiten binnen het bedrijf te kunnen uitbreiden, met het nieuwe magazijn op slechts vier kilometer afstand van de brouwerij van Duvel. De werkzaamheden starten deze maand en de oplevering is gepland voor december 2011.

"Wij zijn blij te kunnen samenwerken met een gevestigd merk als Duvel. De turn key ontwikkeling voor Duvel is representatief voor de eerste fase van de verdere ontwikkeling van het Puurs Logistics Centre en zal het profiel van de locatie doen verbeteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het meer klanten naar deze logistieke toplocatie zal trekken", aldus Kim Cornille, Goodman's Country Manager voor België.

Deze transactie brengt het totale volume van magazijnruimte onder ontwikkeling door Goodman in continentaal Europe op 458.500 m2.

"We zijn blij dat Goodman ons nieuw, op maat ontwikkelde magazijn, dat ideaal gelegen is in de buurt van onze brouwerij, in slechts zes maanden tijd kan neerzetten. Hun flexibele aanpak en hun vermogen om op maat gemaakte oplossingen te leveren, stelt ons in staat om ons te blijven richten op het brouwen van bier, terwijl zij zich bezighouden met de ontwikkeling van een nieuwe ruimte waar wij ons beroemde bier kunnen opslaan", aldus Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat.Na de ingebruikname van het magazijn en het distributiecentrum door Duvel, heeft Goodman nog 31.887 m2 aan projectgrond in Puurs, met een totale verhuurbare oppervlakte van 17.828 m2. Het terrein in Puurs is gezamenlijk eigendom van Goodman Groep en het Goodman European Logistics Fund (GELF).

De vestigingsplaats is strategisch gelegen in de logistieke zone Pullaar II in Puurs (België) en ligt een kilometer van de N16, die in oostelijke richting aansluit op de A12 richting Brussel en Antwerpen en in westelijke richting op de snelweg E17 richting Antwerpen en Gent. Puurs ligt op 16 km van Antwerpen, 22 km van Brussel en 52 km van Gent en is gelegen in de logistieke "Gouden Driehoek" van België.

Deze transactie werd door Savills begeleid.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden