Transport Online - Hof buigt zich over stakingsrecht KLM'ers

Hof buigt zich over stakingsrecht KLM'ers

Hof buigt zich over stakingsrecht KLM'ers
23-08-2016 09:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Het gerechtshof in Amsterdam buigt zich dinsdag over het recht van KLM-grondmedewerkers om te staken. De rechtbank legde eerder deze maand in een door KLM aangespannen kort geding een voorlopig verbod op wegens de vakantiedrukte op Schiphol en de aanhoudende terreurdreiging. Daartegen ging FNV evenwel in beroep.

KLM wil ondanks de verbeterde financiële prestaties verder bezuinigen. Er komen vluchten en bestemmingen bij, maar het werk moet wel met hetzelfde aantal mensen worden gedaan. Daar staat onder meer een loonsverhoging en een verbeterde winstdelingsregeling tegenover. In tegenstelling tot andere bonden weigert FNV op dat voorstel in te gaan.

Omdat stakingen tot en met 4 september niet mogen, hield FNV afgelopen weekeinde stiptheidsacties. Een deel van het grondpersoneel werkte strikt volgens de regels, zonder het stapje extra te zetten dat in het hoogseizoen vaak nodig is om alles voor de reizigers soepel te laten verlopen. Een beperkt aantal vluchten vertrok daardoor te laat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions