Clicky

 Nederlands jongetje in Zweden omgekomen

Nederlands jongetje in Zweden omgekomen
22-08-2016 22:56 | Buitenland | auteur ANP

GÖTEBORG - Een Nederlands jongetje van acht jaar is om het leven gekomen in de Zweedse stad Göteborg. In de nacht van zondag op maandag is er een explosie geweest in het appartement waar hij verbleef. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van het jongetje bevestigd.

De jongen woonde in het Engelse Birmingham. Volgens de Birmingham Mail was de jongen in Zweden op familiebezoek. Ook zijn ouders zouden de Nederlandse nationaliteit hebben, volgens deze krant. De Zweedse politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Vermoedelijk is er een handgranaat naar binnen gegooid. Op dat moment waren er meerdere kinderen en een paar volwassenen in het huis.

De Zweedse politie heeft de Nederlandse ambassade in Stockholm geïnformeerd over het Nederlandse slachtoffer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niets zeggen over de precieze toedracht. De Zweedse autoriteiten doen onderzoek naar de explosie. Ook hebben ze de moeder van de jongen opgevangen. De Nederlandse ambassade staat klaar om de moeder bij te staan als ze dat wil.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions