Clicky


 


Vaarwegstremming Meppelerdiep op 23 augustus

Vaarwegstremming Meppelerdiep op 23 augustus
22-08-2016 16:53 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

ZWARTSLUIS - Rijkswaterstaat laat de tweede sluisdeur van de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis plaatsen. Het scheepvaartverkeer wordt daarom een volle dag gestremd van dinsdag 23 augustus van 00:00 tot en met 23:59 uur.

De werkzaamheden zijn nodig om de huidige keersluis om te bouwen tot schutsluis. Op deze dag wordt de buitendeur ingehangen met behulp van een drijvende bok. Deze deur beschermt de omgeving tegen hoogwater. De deur met een lengte van circa 21 m, een hoogte van circa 8 m en een gewicht van circa 125 ton wordt in de ochtend over het water aangevoerd.

Hinder

De scheepvaart kan tijdens de werkzaamheden niet door de Meppelerdiepsluis varen. Voor schepen met een grote diepgang is de gehele route van noord naar zuid (en vice versa) de hele dag gestremd. Schepen met een maximale diepgang van 1.60 m (recreatievaart) kunnen omvaren via Blokzijl. De snelheidslimiet voor het wegverkeer is tijdens de hele bouwperiode 30 km/h. Er vindt tijdens de werkzaamheden op 23 augustus geen extra hinder voor het wegverkeer plaats.

Vlotter en veiliger

Met de nieuwe schutsluis worden stremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor grotere schepen vlotter en veiliger kunnen passeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions