Clicky


Volvo Trucks toont innovaties op Transport Compleet Gorinchem

Volvo Trucks toont innovaties op Transport Compleet Gorinchem
22-08-2016 16:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GORINCHEM - Op de Volvo Trucks-stand op Transport Compleet Gorinchem is dit jaar een Volvo FH16 zwaartransport trekker met I-Shift met kruipversnellingen te zien. Daarnaast toont Volvo Trucks de nieuwe Fuel&Performance Concept truck: een Volvo FH die beschikt over tal van brandstofbesparende innovaties zonder concessies te doen aan rijprestaties en snelheid.

Volvo’s I-Shift met kruipversnellingen maakt het mogelijk om tot twee nieuwe kruipversnellingen toe te voegen. Dit betekent onder andere dat de truck kan wegrijden vanuit stilstand en een treingewicht tot wel 325 ton kan transporteren.

Met de nieuwe kruipversnellingen kan de truck rijden met heel lage snelheden van slechts 0,5-2 km/u. Dit kan een groot voordeel zijn bij nauwkeurige manoeuvres in bijvoorbeeld de bouw en bij onderhoudswerkzaamheden. Voor transportbedrijven die zware transporten uitvoeren op ruwe ondergrond maar ook regelmatig op de snelweg rijden, bieden kruipversnellingen aanzienlijk meer flexibiliteit en de mogelijkheid tot zuiniger rijden. Afhankelijk van het toepassingsgebied is I-Shift beschikbaar met één of twee kruipversnellingen vooruit en met of zonder twee kruipversnellingen achteruit. De kruipversnellingen achteruit maken het mogelijk om uiterst langzaam achteruit te rijden, wat een belangrijk voordeel is bij achteruitrijmanoeuvres die enorme precisie vereisen.

Fuel&Performance Concept

Om brandstof te besparen en tegelijkertijd hoge prestaties te behouden, beschikt de nieuwe Volvo FH Fuel&Performance Concept truck over de nieuwste generatie Euro 6 stap C-motoren met commonrail injectiesysteem en de geïntegreerde, intelligente Volvo I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak.

Belangrijke factoren die daarnaast bijdragen aan een lager brandstofverbruik zijn de aerodynamische verbeteringen die aan de cabine zijn aangebracht. Voor een soepeler luchtstroming heeft Volvo Trucks de bumperspoiler aan de voorkant, de zijspoilers, de spatschermen, de spatlappen en de wielkasten nog exacter afgestemd.

Vanaf nu beschikken alle Volvo Trucks-dealers in Nederland over een Volvo FH Fuel&Performance Concept truck.

Op Transport Compleet wordt Volvo Trucks vertegenwoordigd door de Volvo Trucks-dealers Bluekens Trucks en Bus, Van Dijk Groep en Volvo Group Truck Center.