Nieuwe vestiging voor Dachser

Nieuwe vestiging voor Dachser
23-06-2011 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
ZEVENAAR – Logistiek dienstverlener Dachser start binnenkort met de bouw van een nieuwe vestiging in Nederland. Het logistiek centrum wordt gerealiseerd op het bedrijventerrein 7Poort in Zevenaar, direct aan de A12. In augustus 2012 moet de vestiging operationeel zijn met ruim tachtig deuren om vrachtwagens te laden en te lossen.

Dachser is klaar voor verdere groei. Het huidige logistiek centrum in Zevenaar heeft door de snelle toename van de activiteiten van de afgelopen jaren zijn maximale capaciteit bereikt. Daarom start Dachser na de bouwvak deze zomer met de ontwikkeling van een nieuwe vestiging op bedrijventerrein 7Poort. Deze locatie biedt vooral meer plek voor vervoerders om tegelijk te laden, zodat ze zo vroeg mogelijk kunnen vertrekken en later niet in de file komen te staan.

Ruimte
De te realiseren locatie ligt op een perceel ter grootte van 84.000 vierkante meter. De komende jaren moet hier een logistiek centrum groeien met een bebouwing van 12.000 vierkante meter en met 125 deuren voor het laden en lossen van vrachtwagens. In de eerste fase wordt er een overslaghal van 8.000 vierkante meter en een kantoor van zo'n 2.000 vierkante meter gebouwd. Binnen twee à drie jaar wordt de hal met 2.000 vierkante meter uitgebreid. De derde fase omvat de bouw van een loods van meer dan 15.000 vierkante meter voor warehousing en contractlogistiek.

Strategisch gelegen
Bedrijventerrein 7Poort is strategisch gelegen aan de A12, vlakbij de Nederlands-Duitse grens en tussen de kerngebieden Randstad en Ruhrgebied. Dachser onderhoudt vanuit Zevenaar dagelijks onder andere vijfentwintig routes naar Duitsland, acht naar Scandinavië, zes naar Frankrijk en twee naar Engeland.Aat van der Meer, directeur van Dachser Netherlands: "De nieuwbouw is een duidelijk bewijs van de groei die Dachser de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Deze nieuwe vestiging maakt verdere groei in Nederland mogelijk."

Voor de uitbreidingsmogelijkheden heeft Dachser goed om zich heen gekeken, maar de logistiek dienstverlener kwam al snel tot de conclusie dat de uitvalsbasis in Zevenaar moest blijven. "Het is een win-winsituatie voor alle partijen. Zevenaar is een ideale locatie voor Dachser met zijn bovenregionale en internationale marktoriëntatie. De regio profiteert van de werkgelegenheid die Dachser op termijn biedt. Bovendien kan onze komst een aantrekkende werking hebben op andere bedrijven", aldus Van der Meer.

Vorig jaar steeg de omzet van Dachser in Nederland met 24 procent. Voor dit jaar wordt een omzetgroei van 20 procent verwacht.

Foto: DACHSER-persfoto


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden