Vrouw gedood door werpen betonblok op snelweg

Vrouw gedood door werpen betonblok op snelweg
21-08-2016 17:22 | Buitenland | auteur ANP/DPA

KOPENHAGEN - Een onbekende werper van een betonblok heeft op een Deense snelweg een vrouw gedood. Het van een brug gegooide stuk beton trof op de vroege zondagmorgen in het zuiden van Denemarken de auto van een familie uit Duitsland, aldus de politie.

De 33-jarige vrouw uit Recklinghausen (Noord-Rijnland-Westfalen) kwam om het leven, haar 36-jarige man raakte zwaargewond, hun vijfjarige zoon liep alleen schrammen op. De getroffen auto reed op de E20 tussen de knooppunten Blommenslyst en Vissenbjerg. De snelweg is de belangrijkste verbinding tussen Zweden en West-Denemarken of Duitsland. De familie was onderweg naar Duitsland, zei een politiewoordvoerder.

De politie is een zoektocht begonnen naar de dader of daders. Die zouden meerdere zware stenen van de brug hebben gegooid. Maar niet alle stenen troffen de auto. De politie liet zondag beelden zien van twee betonblokken met een gewicht van respectievelijk 9,5 en 30 kilo. Bij een van de blokken gaat het om een speciale hoeksteen, die wordt gebruikt om hoge muren te bouwen. Plaatselijke bouwondernemingen wordt gevraagd hun voorraden te controleren.

De politie gaat er niet van uit dat het hier om een kwajongensstreek gaat. De stenen waren dermate zwaar dat volgens de politie minstens één volwassene bij het misdrijf betrokken moet zijn geweest.

In januari van dit jaar werd al eens een 30 kilo zware betonplaat van dezelfde brug gegooid. Ook toen werd de auto van een gezin geraakt. De moeder raakte gewond aan het hoofd. Op dezelfde dag werd daar ook een Duitse auto met stenen bekogeld, maar niet geraakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden