Clicky

 
Transport Online - Zeker 50 doden bij bomaanslag Gaziantep

Zeker 50 doden bij bomaanslag Gaziantep

Zeker 50 doden bij bomaanslag Gaziantep
21-08-2016 09:47 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ANKARA - Door de bomaanslag op een trouwfeest in de Zuid-Turkse stad Gaziantep zijn zeker vijftig doden gevallen. Dat hebben de lokale autoriteiten zondag bekendgemaakt. Eerder was nog sprake van dertig doden.

De vermoedelijke zelfmoordaanslag vond zaterdagavond laat plaats. Volgens de Turkse president Tayyip Recep Erdogan zit Islamitische Staat waarschijnlijk achter de aanslag. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. Meer dan 90 mensen raakten gewond.

De bom ging af in de wijk Akdere op het moment dat een grote groep mensen van de Koerdische trouwerij het feest op straat verder vierde. "De viering liep op haar einde en er was een grote explosie tussen de mensen die aan het dansen waren'', aldus de 25-jarige Veli Can. "Overal waren lichaamsdelen en bloed''.

Turkije heeft te maken met een reeks van gewelddadigheden. In juli eiste de mislukte staatsgreep door het leger veel burgerlevens. In juni kwamen 44 mensen om het leven door zelfmoordterroristen op het belangrijkste vliegveld van Istanbul. Vorig jaar oktober stierven 95 mensen door twee zelfmoordaanslagen op pro-Koerdische activisten in Ankara.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats