Clicky


 


D66: maak vaste baan bereikbaar voor iedereen

D66: maak vaste baan bereikbaar voor iedereen
20-08-2016 10:16 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het volgende kabinet moet ervoor zorgen dat een vaste baan voor iedereen die dit wenst bereikbaar wordt, aldus D66-leider Alexander Pechtold.

Ondanks de Wet Werk en Zekerheid, die werd gesteund door D66 en tot meer zekerheid moet leiden bij werknemers met tijdelijke contracten, was afgelopen jaar 83 procent van het aantal nieuwe banen een uitzendbaan of een tijdelijke baan. Werknemers met deze banen leiden vaak een onzeker bestaan, stelt D66.

Door de regels voor vaste en flexcontracten meer gelijk te maken en risico’s voor werkgevers te verminderen hoopt de partij dat het weer aantrekkelijker wordt voor werkgevers om vaste contracten aan te bieden. "Werkgevers zullen moeten afkicken van het veelvuldig inzetten van goedkope flexwerkers voor werk dat helemaal niet tijdelijk is. Dat accepteren we niet langer. Tegelijkertijd moeten we het voor werkgevers minder risicovol maken om mensen in vaste dienst te nemen", aldus Pechtold.

Volgens de Democraten stromen nergens in de wereld zo weinig mensen met een tijdelijk contract door naar een vaste baan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats