Clicky

 
Transport Online - Flinke files verwacht op Europese wegen

Flinke files verwacht op Europese wegen

Flinke files verwacht op Europese wegen
19-08-2016 15:35 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN - Automobilisten moeten dit weekend rekening houden met flinke files. Voor de regio midden Nederland eindigt de vakantie dit weekend. Op weg terug naar Nederland zal het vooral in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland dringen worden.

De VID verwacht de grootste problemen voor de Zwitserse Gotthardtunnel. Vanuit Italië begint de file al vrijdagmiddag en deze drukte gaat door tot zondagavond. Alleen in de nacht is de wachtrij iets korter. Zaterdag- en zondagmiddag kan de wachttijd oplopen tot meer dan twee uur. Bij zulke grote vertragingen is preventief omrijden via de San-Bernardinotunnel (A13) beter.

In Frankrijk ontstaan de eerste files richting het zuiden al vroeg. Toch worden de files richting het noorden het langst. Voor verkeer richting het noorden geldt zelfs code rood. Vorig jaar stond er op deze zaterdag in augustus in totaal 540 kilometer file. Het jaar ervoor was het filetotaal vergelijkbaar.

Grenscontroles

Problematisch zijn ook de grenscontroles tussen Oostenrijk en Duitsland. Omdat in veel Duitse regio’s de vakantie eindigt is er heel veel verkeer onderweg terug vanuit de Alpen. De VID verwacht hierdoor vooral op zaterdag lange grensfiles bij Kiefersfelden (A93), Piding (A8) en Pocking (A3). De grootste vertraging ontstaat voor verkeer vanuit Salzburg. Daar kan de wachttijd oplopen tot meer dan een uur, aldus de VID.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden