Transport Online - Speurneus stuit op 1,3 miljoen euro

Speurneus stuit op 1,3 miljoen euro

Speurneus stuit op 1,3 miljoen euro
19-08-2016 10:39 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Na rechercheonderzoek in juli en augustus heeft de politie twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs en witwassen. Deze personen zijn afkomstig uit Albanië.

De politie nam onder andere 13 kilo cocaïne, een vuurwapen en ruim 1,3 miljoen euro in beslag. Bij de doorzoekingen zette de politie een speurhond in die getraind is om papiergeld op te sporen.

Vrijdag 12 augustus hield de recherche een 32-jarige man aan die op de Borneolaan in een Saab reed, waarin naar later bleek, ruim 1,3 miljoen euro was verstopt.

De recherche doorzocht een woning aan het Albert Metzhof en trof daar 13 kilo cocaïne, een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro in contanten aan. In deze woning zijn een 36-jarige man en een 20-jarige vrouw aangehouden. De man trachtte tevergeefs via een achterdeur met de drugs weg te komen. De voorlopige hechtenis van de vrouw is inmiddels geschorst, de man zit nog vast, meldt de politie.

In de Saab sloeg de hond ook aan, maar het geld was niet direct te vinden. Forensische Opsporing ontdekte dat door middel van een ingenieus systeem een verborgen ruimte onder het reservewiel in de kofferbak was aangebracht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions