Transport Online - NS: meer reizigers op tijd aangekomen

NS: meer reizigers op tijd aangekomen

NS: meer reizigers op tijd aangekomen
19-08-2016 09:51 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Het eerste half jaar van 2016 kwam 92,3 procent van de treinreizigers op tijd aan. Dat is 0,7 procentpunt meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat melden de Nederlandse Spoorwegen vrijdag bij de halfjaarcijfers.

In de eerste zes maanden waren er, in tegenstelling tot vorig jaar, nauwelijks grote storingen met landelijk gevolg. Reizigers die naar het buitenland reisden, hadden wel last van stakingen in België en Duitsland en van de aanslagen in Brussel.

De omzet van de NS bedroeg 2573 miljoen euro in de eerste zes maanden. Dat is bijna 9 procent meer dan in het eerste halfjaar 2015. De nettowinst steeg tot 69 miljoen euro. De stijging werd vooral veroorzaakt door hogere vervoersopbrengsten, maar ook door hogere opbrengsten uit de verkoop van onroerend goed. Er werd ook voor 333 miljoen euro geïnvesteerd in nieuw materiaal.

De nieuwe Sprinters (Flirt), die dit voorjaar naar Nederland kwamen, gaan vanaf december rijden. Sinds april maakt ook de Eurostar testritten in Nederland. Dat moet leiden tot een directe verbinding tussen Amsterdam en Londen.

De NS investeert de komende jaren ruim 2,5 miljard euro in modernisering en aanschaf van treinen.

Vanaf volgend jaar zullen alle treinen op 'groene energie' rijden. Dat is een jaar eerder dan gepland. Nu koopt de NS voor driekwart aan groene stroom in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen