Clicky


Jochen Müller wordt hoofd van Dachser Air & Sea Logistics

Jochen Müller wordt hoofd van Dachser Air & Sea Logistics
18-08-2016 16:25 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

WADDINXVEEN - Jochen Müller (52), een ervaren logistiek manager, zal binnenkort toetreden tot het Dachser team. Vanaf 1 oktober 2016 zal hij als overgangsperiode, werken aan de ontwikkeling van projecten. Op 1 januari 2018 zal hij de functie van Thomas Reuter als Chief Operations Officer (COO) van het business field Air & Sea Logistics overnemen. Thomas Reuter zal, tot zijn pensioen op 31 december 2017, aanblijven als hoofd Air & Sea Logistics in de Raad van Bestuur.

Jochen Müller werd geboren in 1964 in het Duitse Worms. In 2011 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Schenker Deutschland AG, waar hij verantwoordelijk was voor de luchtvracht en de sales van de divisie Air & Sea van Centraal-Europa, evenals de logistiek voor wereldwijde verhuizingen, beurzen en sportevenementen. Hiervoor leidde Müller als CEO van Schenker, de Britse landenorganisatie, waar hij verantwoordelijk was voor de land-, lucht- en zeevracht evenals voor de beursactiviteiten.

“Jochen Müller is een topmanager en logistiek expert met uitgebreide ervaring in lucht- en zeevracht, ook is hij op de hoogte van de eisen en processen van wegtransport,” zegt Bernhard Simon, CEO van Dachser.

“Als COO van Air & Sea Logistics en toekomstig lid van de Raad van Bestuur, zal hij voortbouwen op datgene dat Thomas Reuter heeft neergezet. Dit omvat de verdere ontwikkeling van ons intercontinentale lucht- en zeevracht netwerk en het creëren van een nog hechtere band met ons uitgebreide Europese wegtransportnetwerk. Dit stelt ons in staat om supply chains op intelligente wijze te verbinden.”

Gezien Müller’s ervaringen uit het verleden en de strategisch geplande voorbereidingsperiode, moet de overgang naar de functie COO Air & Sea Logistics van Thomas Reuter vlot verlopen. Thomas Reuter werkt al sinds 1978 bij Dachser en is lid van de Raad van Bestuur sinds begin 2006. Hij speelde een belangrijke rol bij de internationalisering van de logistiek dienstverlener door het opbouwen van een wereldwijd netwerk van lucht- en zeevracht locaties. Het business field Air & Sea Logistics heeft op dit moment 196 vestigingen, bijna 4000 medewerkers en behaalde in 2015 een omzet van ongeveer 1,6 miljard Euro.

Thomas Krüger benoemd tot managing director Air & Sea Logistics EMEA

Als directeur van Air & Sea Logistics EMEA (Europe, Middle East, Africa), een functie die hij sinds 1 juli vervuld, rapporteert Thomas Krüger (52) direct aan Thomas Reuter. Krüger heeft diverse managementfuncties bij Dachser Air & Sea Logistics gehad. Van 2004 tot 2006 was hij sales manager voor Duitsland, vervolgens was hij verantwoordelijk voor global sales management tot 2012. Recentelijk was hij verantwoordelijk voor de regio Noord-Centraal-Europa (NCE). Hij volgt Rüdiger Klug, die sinds 2009 werkzaam was bij Dachser en op 20 juni 2016 met pensioen ging, op.