Clicky

 
Transport Online - Komend weekend afsluiting A1 Diemen-Muiderberg

Komend weekend afsluiting A1 Diemen-Muiderberg

Komend weekend afsluiting A1 Diemen-Muiderberg
18-08-2016 11:46 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ALMERE/AMSTERDAM - Vanaf vrijdagavond 19 augustus zijn er veel werkzaamheden op de A1 tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Ook werkt ProRail aan het spoor met gevolgen voor de treindienst tussen Weesp-Almere en Hilversum-Almere. Rijkswaterstaat werkt tot maandagochtend 22 augustus aan de openstelling van de nieuwe A1 richting Amersfoort/Almere.

Ook wordt in dat weekend de spoorbrug bij Muiderberg gesloopt en de nieuwe brug op zijn definitieve plek geschoven. ProRail werkt van vrijdagavond 19 augustus tot vrijdagmiddag 26 augustus aan de aansluiting van de spoorbrug op het landelijke spoornetwerk, 2 nieuwe keersporen en 24 km geluidschermen bij Almere. Weggebruikers en treinreizigers moeten deze periode rekening houden met grote hinder en extra reistijd.

Weekendafsluiting A1

Van vrijdag 19 augustus 20.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort/Almere afgesloten voor alle verkeer tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Op de A1 richting Amsterdam zijn slechts 2 rijstroken beschikbaar. Van zondag 21 augustus 21.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur is de A1 ook richting Amsterdam afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A27, A12 en A2. Wegverkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en 60 minuten extra reistijd in beide richtingen. Om sluipverkeer tegen te gaan worden ook lokale wegen in Muiden en Muiderberg afgesloten. Bewoners en bedrijven ontvangen een toegangspas.

Nieuwe wegsituatie vanaf maandag 22 augustus

Verkeer vanaf de A9 naar de A1 richting Amersfoort/Almere rijdt vanaf maandag 22 augustus over de nieuwe verbinding met de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Hiermee wordt knooppunt Diemen ontlast en rijdt verkeer vlotter van de A9 naar de A1. Weggebruikers met bestemming Muiden en Weesp moeten eerder dan voorheen uitvoegen (zowel vanaf de A9 als vanaf de A1 richting Amersfoort) en gebruiken voortaan de nieuwe afslag Muiden/Weesp (3). Deze vervangt de huidige aansluitingen Muiden (afrit 3) en Muiden-Oost (afrit 4). Verkeer dat de A1 vervolgt richting Amersfoort/Almere rijdt vanaf 22 augustus bij Muiden onder de Vecht door via het nieuwe aquaduct. Ook verzorgingsplaats Honswijck is dan open op de nieuwe locatie.

Verwachte drukte tijdens spits

Verkeer moet altijd wennen aan nieuwe wegsituaties. Rijkswaterstaat verwacht dat het in de week van 22 augustus op de A9, A1 en A6 daarom drukker zal zijn tijdens de spitsen dan gebruikelijk. Ook omdat er geen treinverkeer is tussen Almere Oostvaarders en Weesp tot vrijdag 26 augustus 12.30 uur. Bovendien is in de zomervakantie de wegindeling van de A6 bij de Hollandse Brug veranderd waaraan weggebruikers mogelijk nog moeten wennen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions