Clicky


'Britse sporter krijgt pistool op zich gericht'

'Britse sporter krijgt pistool op zich gericht'
18-08-2016 10:31 | Binnenland | auteur ANP

RIO DE JANEIRO - Een Britse sporter heeft volgens de krant The Guardian een pistool op zich gericht gekregen tijdens een avondje stappen in Rio de Janeiro. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar na het incident heeft het Britse olympisch comité alle atleten gewaarschuwd voorzichtig te zijn in de stad.

"Ga het olympisch dorp niet uit in de kleding van het Britse team en neem ook niks waardevols mee, tenzij dat onvermijdelijk is. Als je dit wel doet, ben je een te groot doel voor de dieven en criminelen'', laat het Britse comité in een mail aan de sporters weten. "Het is niet veilig in Rio en het aantal criminele activiteiten is de afgelopen dagen toegenomen. Laat het ook aan iemand van het teammanagement weten als je uit gaat en ergens anders blijft overnachten.''

Amerikaanse zwemmers werden in Rio beroofd onder bedreiging van een vuurwapen. Al mogen twee zwemmers nog niet naar huis vanwege tegenstrijdige verklaringen. De Braziliaanse politie wil ze hierover nader aan de tand voelen.