Transport Online - Oud-directeur Veenstra|Fritom, Rinze W. Veenstra, overleden

Oud-directeur Veenstra|Fritom, Rinze W. Veenstra, overleden

Oud-directeur Veenstra|Fritom, Rinze W. Veenstra, overleden
18-08-2016 09:56 | Overig | auteur Redactie [FE]

HEEG - Op 77-jarige leeftijd is de heer Rinze W. Veenstra op maandag 15 augustus jongstleden overleden. Dat hebben de familie en het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De heer Veenstra was ziek.

Naast dat hij met zijn broers de directie voerde over het familiebedrijf Veenstra Transport in Heeg was de heer Veenstra een van de drie oprichters van Melkweg Transport.

Dit eerste Fritombedrijf begaf zich met succes op de nieuwe markt van de rijdende melk ontvangst(RMO). In de jaren erna groeide de Fritom Group, mede door de heer Veenstra's leiding, uit tot de logistieke dienstverlener die het nu is.

Van 1968 tot 2006 maakte Rinze Veenstra deel uit van de raad van bestuur van Fritom, waarbij hij in 1989 de voorzittersrol op zich nam. Vanaf 2006 tot en met 2010 vervulde hij de functie van president-commissaris van de Fritom Group. daarnaast was hij jarenlang voorzitter van de aandeelhoudersvergadering.

"Als ondernemer pur sang, visionair, bevlogen directeur, commissaris en aandeelhouder, is Rinze van uitermate groot belang geweest voor onze organisatie. We verliezen in hem een bijzonder mens. We gedenken hem met respect", aldus het bestuur van Fritom Holding.

"Zijn succesvolle wijze van ondernemen en leidinggeven is van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling en uitbouw van ons bedrijf. Ook zijn sympathieke persoonlijkheid, gedrevenheid en betrokkenheid zullen we ons blijven herinneren", aldus directie, medewerkers en personeelsvereniging van Veenstra|Fritom.

Ook de verschillende directies van alle verschillende Fritom vestigingen roemen de innemende persoonlijkheid van de heer Veenstra: "We hebben Rinze leren kennen als een charismatisch, bijzonder mens met een innemende persoonlijkheid. Als voorzitter van het bestuur van Fritom Holding was hij van grote invloed op de ontwikkeling van onze bedrijven. Hij deed dit op zijn eigen, bevlogen manier. Met warmte, maar ook kritisch. We hebben veel respect en zijn dankbaar voor de manier waarop hij zich zo vele jaren heeft ingezet voor de Fritombedrijven."

Rinze W. Veenstra zal zaterdag 20 augustus in Sneek, in besloten kring, worden begraven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions