Transport Online - Nederlander cel in voor plofkraken Duitsland

Nederlander cel in voor plofkraken Duitsland

Nederlander cel in voor plofkraken Duitsland
17-08-2016 14:14 | Buitenland | auteur ANP

AKEN - Een 25-jarige man uit Utrecht is woensdag in Duitsland veroordeeld tot vier jaar en drie maanden celstraf voor plofkraken op twee geldautomaten. Samen met andere bendeleden maakte Mohammed Al B. volgens de Duitse justitie ruim 200.000 euro buit.

Na de kraken gingen de verdachten ervandoor in een gestolen Audi. De bende waar Al B. lid van zou zijn, is naar het automerk vernoemd.

Justitie had zeven jaar celstraf geëist voor B.'s betrokkenheid bij plofkraken in Alsdorf (bij Aken) en Flörsheim (bij Frankfurt). De verdachte ontkende alle betrokkenheid bij de kraken. Volgens de rechter in Aken is duidelijk dat er meer daders zijn geweest, zei een woordvoerster. "Maar hij heeft daar niets over willen verklaren.'' Welke rol de man zelf precies heeft gespeeld, is ook niet onomstotelijk vast komen te staan.

Duitse geldautomaten worden regelmatig opgeblazen. Alleen al in de aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen staat de teller dit jaar op 87, meer dan in heel 2015. De Duitse politie beschouwt de zogenoemde Audi-bende als hoofdverdachte van de kraken.

Ongeveer 250 mensen uit de omgeving van Amsterdam en Utrecht zouden een rol spelen in de criminele organisatie. Volgens de Duitse politie gaat het vooral om Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Ze zouden hun werkterrein van Nederland naar Duitsland hebben verlegd, omdat geldautomaten hier beter zijn beveiligd. Maar ook in Duitsland lukt het de daders volgens de politie lang niet altijd om geld buit te maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions