Boekestijn Transport transporteert medische hulpgoederen naar overstromingsgebied Macedonië

Boekestijn Transport transporteert medische hulpgoederen naar overstromingsgebied Macedonië
17-08-2016 11:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MILL - Macedonië kondigt noodsituatie af na verschillende overstromingen in de laatste weken waarbij meer dan twintig mensen om het leven zijn gekomen.

De Nederlandse overheid stelt een grote voorraad medische goederen beschikbaar voor Macedonië. De regering van het Balkanland heeft daartoe een verzoek ingediend nadat overstromingen ruim een week geleden een noodsituatie hebben veroorzaakt.

"De ravage is in een aantal gebieden zo groot dat er ook een tekort is ontstaan aan medische spullen. Het is dus zaak die op korte termijn ter plekke te krijgen, zodat de situatie niet nog verder verslechtert", aldus minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Momenteel staan twintig pallets gereed  voor vertrek. Daarbij gaat het om levensreddende spullen zoals intubatiesets, fixatiemateriaal, zuurstofmaskers, bloeddrukmeters, maagslang sets, isolatiedekens, tourniquets, en verbindmateriaal voor volwassenen en kinderen. De lading heeft een totale waarde van ruim een half miljoen euro.

Het transport over de weg naar Macedonië zal dinsdagmiddag vertrekken en vrijdag arriveren. Transportbedrijf Boekestijn Transport, dat de noodhulp vervoert, zal daarvoor een speciaal gereduceerd tarief in rekening brengen.

Boekestijn Transport specialiseert zich voor vele jaren op het transport naar de balkanlanden maar ook specialiseren ze zich in de nichemarkt van het hoogwaardige goederen transport. Hierdoor is Boekestijn Transport de aangewezen partner om dit in goede banen te leiden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden