Vos Logistics neemt eerste energieneutrale logistieke centrum in Belgie in gebruik

Vos Logistics neemt eerste energieneutrale logistieke centrum in Belgie in gebruik
10-05-2011 10:44 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft in Oevel-Westerlo (België) een energieneutraal logistiek centrum ontwikkeld samen met de eigenaar van het gebouw, Equity Estate, door het plaatsen van zonnepanelen op het dak. De volledige energiebehoefte van het logistieke centrum, inclusief het rollend materieel, wordt door deze energievoorziening gedekt.

De zonnepanelen, met een verwachte jaarlijkse opbrengst van 725.000 kWh, bieden voldoende capaciteit om aan de energiebehoefte van het logistiek centrum te voldoen. Vos Logistics zal hiermee haar CO2 emissie met 375.000 kg weten terug te brengen. Deze milieuvriendelijke oplossing sluit naadloos aan bij het lopende duurzaamheidsprogramma Ecosafe Logistics van Vos Logistics waarin, naast aandacht voor schoon en efficiënt transport, een sterke focus ligt op innovaties voor efficiënt energiebeheer van gebouwen.

Vos Logistics verzorgt vanuit het multi-user warehouse Oevel-Westerlo de opslag, value added activiteiten en wereldwijde distributie van hoogwaardige producten voor medische toeleveranciers en consumentenartikelen.

Het logistieke centrum in Oevel-Westerlo is ideaal gelegen op de as Antwerpen-Ruhrgebied, vlak aan de snelweg E313 enerzijds en het Albertkanaal anderzijds. Op 7 km van het logistiek centrum bevindt zich de Euroports container terminal, die zich perfect leent voor het organiseren van groene goederenstromen via het Albertkanaal met een naadloos aansluitende, just-in-time ophaal- en afleverservice van containers door Vos Logistics België.

Bart de Maeyer, business unit manager Vos Logistics België zegt: "Vos Logistics België gelooft sterk in duurzaam ondernemen. Het gebruikmaken van zonne-energie is een goed voorbeeld hoe duurzame verbeteringen hand in hand kunnen gaan met economisch rendement. Hiermee is het eerste energieneutrale logistieke centrum van Vos Logistics in Europa een feit. Wij zijn trots op deze primeur."

Hilbert Vedder, COO Equity Estate: "Graag zouden wij binnen onze portefeuille meer van deze projecten willen realiseren om de energiekosten van de gebruikers te verlagen. Met dit initiatief, samen met Vos Logistics België verwachten we hiervoor een goede basis te hebben gelegd."

Mark Brennan, Managing Director van Victorinox Travel Gear zegt: "Ik was zeer onder de indruk toen ik tijdens mijn bezoek aan Vos Logistics het dak bedekt met zonnepanelen zag en ontdekte dat het logistiek centrum volledig voorziet in haar eigen energiebehoeften. Samenwerking met het 'groenste' logistieke centrum in Europa sluit goed aan bij de waarden van Victorinox."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden