Clicky

 
Transport Online - Ondernemers blijven positief

Ondernemers blijven positief

Ondernemers blijven positief
16-08-2016 11:01 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Het ondernemersvertrouwen is ook aan het begin van het derde kwartaal positief. De stemmingsindicator van ondernemend Nederland is nu meer dan tweeënhalf jaar positief, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Het ondernemersvertrouwen komt aan het begin van het derde kwartaal uit op 7,9. De stemming kwam weliswaar iets lager uit dan in het tweede kwartaal maar ligt ruimschoots boven het gemiddelde sinds de start van de waarneming in 2008. Ondernemers in de groothandel zijn al bijna drie jaar op rij positief gestemd.

Het ondernemersvertrouwen in de bouwsector verbeterde. In de delfstoffenwinning overheerst juist een negatief sentiment. Het ondernemersvertrouwen bereikte daar de laagste waarde sinds 2009.

Van de bedrijven verwacht per saldo 10 procent dit jaar meer te investeren. De sector vervoer en opslag is koploper. Daar verwacht 29 procent van de ondernemers meer te investeren, aldus het statistiekbureau. Maar ook in de bouw, groothandel en industrie voorzien ondernemers dit jaar hogere investeringen. "Niet eerder, sinds de start van de waarneming in 2008, waren er zoveel bedrijven positief over de te verwachten investeringen'', aldus het CBS.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden