Britse vrachtwagenchauffeurs redden levens met Driver Assist First

Britse vrachtwagenchauffeurs redden levens met Driver Assist First
16-08-2016 10:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN(GB) - Bijna dagelijks sterven er onnodig mensen in het verkeer omdat men ter plaatse niet de grondbeginselen kent van de eerste hulp.

De meeste sterfgevallen in het verkeer worden veroorzaakt door geblokkeerde luchtwegen, een letsel dat, met de juiste training, relatief eenvoudig te behandelen is. Wanneer iemands luchtwegen zijn geblokkeerd volgt na vier minuten de dood. De benodigde tijd voor een ambulance om op de plaats van het ongeval te komen is gemiddeld acht minuten.

In Groot-Brittannië is het initiatief Driver Assist first (DFA) gestart. DFA is een eerste hulp training dat wordt ondersteund door alle drie de hulpdiensten en de Road Haulage Association(RHA).

Via de RHA volgen 30.000 vrachtwagenchauffeurs een eerste hulp training waarbij zij leren de hoogstnodige eerste hulp technieken goed toe te passen. De trainingen worden gegeven door hulpverleners die inmiddels met pensioen zijn. Wanneer de training goed doorlopen wordt, is men officieel DFA-lid.

DFA-oprichter David Higginbottom zegt: "Vrachtwagenchauffeurs vertegenwoordigen een enorm grote groep die vaak als eerste op de plaats van het ongeval aanwezig is. Maar weinigen zijn getraind in het verlenen van eerste hulp. Vaardigheden die het verschil kunnen maken tussen leven en dood."

"De medische kennis van de eerste persoon die op de plaats van het ongeval aankomt is zeer belangrijk. Meer dan de helft van de ernstig gewonden verliezen het leven nog voor dat de hulpdiensten arriveren."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden