Clicky


Albert Verlinde stopt bij RTL Boulevard

Albert Verlinde stopt bij RTL Boulevard
15-08-2016 10:21 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Albert Verlinde stopt als entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard. Na vijftien jaar vindt hij het genoeg geweest, laat hij maandag weten. Verlinde is op vrijdag 26 augustus voor het laatst te zien in het programma in de vooravond op RTL 4.

"Om de zoveel jaar is het goed om eens terug te kijken, maar vooral vooruit te kijken'', zegt Verlinde. "Na precies vijftien jaar en de verhuizing van RTL Boulevard naar het Leidseplein vond ik het een mooi en natuurlijk moment om te stoppen en een volgende stap te gaan maken. Het waren fantastische jaren met meer dan 2600 uitzendingen waar ik met hart en ziel onderdeel van uitmaakte.''

Het lijkt er overigens niet op dat Verlinde de zender gaat verlaten. ,"De gesprekken tussen RTL en Albert over een nieuwe samenwerking zijn in een vergevorderd stadium'', staat in een verklaring over zijn vertrek.

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard zegt zijn beslissing te respecteren. "Als grondlegger, medeontwikkelaar én nestor van RTL Boulevard is Albert maar liefst vijftien jaar een bepalende en onmisbare schakel binnen het programma geweest.''

Verlinde (1961) is naast entertainmentdeskundige bij Boulevard ook musicalproducent. Vorig jaar fuseerde zijn bedrijf met Stage Entertainment van Joop van den Ende.