Clicky


Drukste zaterdag op Franse wegen deze zomer

Drukste zaterdag op Franse wegen deze zomer
13-08-2016 13:37 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LIJNDEN - Tegen de verwachting in is deze zaterdag uitgedraaid op de drukste zaterdag voor het vakantieverkeer op de Franse wegen. Kort na 13.00 uur bereikte de totale filelengte een piek van 854 kilometer, meldde de verkeersinformatiedienst VID. Dat is ruim 200 kilometer meer dan vorige week zaterdag rond het middaguur.

De afgelopen twee zaterdagen stonden te boek als 'zwarte' zaterdagen op de Franse wegen, maar toen viel de filelengte mee vergeleken met de voorspellingen. Deze zaterdag werd een 'rode' zaterdag voorspeld, dat wil zeggen: druk, maar niet de topdrukte van een zwarte zaterdag.

Dat het nu toch enorm druk werd, is volgens de VID te verklaren doordat veel Fransen een lang weekend hebben vanwege de katholieke feestdag Maria-Tenhemelopneming. In combinatie met veel vertrekkend vakantieverkeer leidde dit tot de grootste drukte van deze zomer. Vooral op de Autoroute du Soleil (A7) is het aanschuiven geblazen. De extra reistijd tussen Lyon en Orange bedraagt dik drie uur.

Ook in andere landen is grote verkeersdrukte ontstaan. Vooral in Italië, Zwitserland en Duitsland lopen de wachttijden op, aldus de VID.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions