Transport Online - Piloten KLM naar rechter over pensioenregels

Piloten KLM naar rechter over pensioenregels

Piloten KLM naar rechter over pensioenregels
12-08-2016 21:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTELVEEN - Pilotenvakbond VNV stapt naar de rechter om de geplande aanpassing van de pensioenregels bij KLM tegen te houden. Dat meldde de VNV vrijdag, nadat een ultimatum aan de luchtvaartmaatschappij was verlopen.

KLM gaf vrijdag aan bij zijn voornemen te blijven om de gegarandeerde indexatie van de pensioenen van piloten te schrappen. Het bedrijf liet twee weken geleden weten af te willen van de gegarandeerde indexatie, die pensioenen laat meestijgen met de inflatie. Door nieuwe regels rond de dekkingsgraad van pensioenen zou indexatie het bedrijf dit jaar verplichten om honderden miljoenen euro's bij te storten in het pensioenfonds. Volgens KLM zou dat de bedrijfsvoering in gevaar brengen.

De VNV dreigde eerder deze week naar de rechter te stappen als het plan niet uiterlijk vrijdag van tafel zou zijn gehaald. Volgens de bond is een juridische procedure nu "onvermijdelijk''. Ook beraadt de bond zich op andere stappen en acties. KLM heeft gezegd samen met de VNV verder te willen zoeken naar een "passende oplossing''.

De pensioenkwestie is niet de enige zaak die voor onrust zorgt onder de KLM-piloten. Zij wachten ook nog altijd op de invulling van beloftes die vorig jaar zijn gedaan bij de onderhandelingen over hun nieuwe cao. Daarbij werd de piloten een aandelenbelang in Air France-KLM en een vertegenwoordiger in het bestuur van het concern toegezegd.

De VNV heeft KLM tot 15 september de tijd gegeven om die afspraken na te komen, aldus een woordvoerder. Over stappen die worden genomen als KLM niet aan dat ultimatum voldoet, liet hij zich niet uit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions