Clicky


Van Gelder dronk bier maar ging niet stappen

Van Gelder dronk bier maar ging niet stappen
12-08-2016 12:32 | Sport | auteur ANP

ARNHEM - Vier, vijf biertjes. Meer heeft turner Yuri van Gelder niet gedronken op die beruchte zaterdagavond en - nacht in Rio. "Na een geslaagde kwalificatie doen we dat altijd, nu dus ook", zei Van Gelder vrijdag in de rechtbank in Arnhem bij het kort geding tegen sportkoepel NOC*NSF.

Na die "vier, vijf" biertjes in het Holland Heineken House heeft hij geen alcohol meer gedronken, stelt de turner. Ook is hij geen nachtclub binnengegaan. "Ik was met mijn gasten in het Holland Heineken House, daarna heb ik een gast naar zijn appartement begeleid met een taxi. Ik spreek de taal namelijk." In het appartement is een "boterhammetje gegeten en een colaatje gedronken".

Vervolgens heeft Van Gelder zijn vriendin en mede-turner Jeffrey Wammes opgehaald bij een nachtclub. Daarna is ook nog een broodje gegeten. Zijn vriendin is vervolgens naar haar appartement gegaan, Van Gelder en Wammes naar het Olympisch dorp.

"Ik heb niet vier jaar, maar twaalf of dertien jaar getraind voor Olympische Spelen. Ik vond het zo mooi dat het gelukt was om deel te nemen."