H. Essers bouwt nieuw distributiecentrum in Genk

H. Essers bouwt nieuw distributiecentrum in Genk
16-04-2011 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
GENK(B) - De logistieke dienstverlener H.Essers, met het hoofdkantoor in Genk, heeft van het pharmaceutisch bedrijf Pfizer de opdracht gekregen om al hun producten te gaan verdelen in Afrika, het Midden-Oosten en de voormalige Sovjetstaten. Om dit efficiënt aan te pakken, investeert Essers 3 miljoen euro in de bouw van een nieuw distributiecentrum in Genk.

Het pharmaceutische bedrijf Pfizer heeft de Belgische transport- en logistieke groep H.Essers gekozen als strategische partner om de logistieke exportactiviteiten te centraliseren. Dit houdt in dat Essers nu ook de verdeling van de Pfizer-producten zal verzorgen in Afrika, het Midden-Oosten en de GOS-landen.

Om dit alles in goede banen te leiden, investeert Essers in een nieuw centraal depot in Genk. Het gaat om een magazijn van 10.000 m2, goed voor de storage van 10.000 palletten. Het gebouw moet beantwoorden aan de strenge omgevings- en beveiligingsnormen die de farmaceutische sector oplegt.

Zo zullen er drie verschillende temperatuurszones in ondergebracht worden, elk geschikt voor de opslag van specifieke farmaceutische goederen. Er is een investering van 3 miljoen euro mee gemoeid. H.Essers laat er geen gras over groeien, want midden dit jaar wordt het nieuwe distributiecentrum al in gebruik genomen.

De opdracht past in de ambitie van het Limburgse familiebedrijf om verder te groeien als dienstverlener van de farmaceutische en gezondheidssector. De groep beschikt op dit moment over 700.000 m² magazijnoppervlakte, telt 2200 medewerkers en realiseert een omzet van 310 miljoen euro.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden