Unieke bevoorradingstechniek vervoer mout naar Heineken fabriek

Unieke bevoorradingstechniek vervoer mout naar Heineken fabriek
13-04-2011 16:07 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
ZOETERWOUDE - Om de Heineken fabriek te bevoorraden van mout heeft Heineken gekozen om vanaf de Oude Rijn een distributieband aan te leggen die over een afstand van 262 meter over de Hoge Rijndijk naar het Heineken terrein gaat. Alleen al de afstand van deze distributieband maakt dit project uniek. Het idee stamt uit al uit de jaren 70, maar was vanwege diverse redenen qua uitvoering niet mogelijk.

Doordat de aanvoer van mout nu dagelijks over de Oude Rijn gaat, zal deze constructie de omgeving op jaarbasis van 15.000 vrachtwagenbewegingen ontlasten.

Heineken en haar architect hebben Oostingh Staalbouw uitgekozen om dit spectaculaire project te calculeren, te fabriceren, conserveren, vervoeren en monteren. De Hoge Rijndijk zal ter hoogte van nummer 315 vanavond 13 april 2011 tussen 21.00 en 22.00 geheel worden afgesloten. Dit tijdsstip is gekozen om overlast voor omwonenden zo beperkt mogelijk te houden.

Het spant dat vanavond geplaatst wordt, is 48 meter lang en weegt ruim 40 ton. Het spant zal in de lucht op vaste portalen boven de weg gemonteerd worden door een gespecialiseerd montageteam dat wereldwijd voor Oostingh deze montages uitvoert. Dit wordt in samenwerking gedaan met Wagenborg Nedlift die het hijsen van de spanten voor haar rekening neemt.

De kranen die voor dit project gebruikt worden zijn kranen van tussen de 200 en 500 ton. De distributieband loopt over in totaal 6 spanten waarvan vanavond deel drie gehesen gaat worden. Het totale tonnage staal dat Oostingh voor dit project heeft geleverd is 220 ton (inclusief de portalen).

Oostingh is bekend door prestigieuze staalprojecten zoals onder andere het hoofdkantoor van de ING langs de A10 in Amsterdam, de Jaarbeurs in Utrecht en het Gelredome in Arnhem.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden