CEVA opent nieuw healthcare distributiecentrum in Leipzig

CEVA opent nieuw healthcare distributiecentrum in Leipzig
04-04-2011 16:39 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
CULEMBORG - CEVA Logistics, een van 's werelds toonaangevende supply chain management bedrijven, heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe logistieke centrum in Leipzig in Duitsland. Het disctributiecentrum is uitsluitend bestemd voor het Amerikaanse bedrijf Medtronic (NYSE: MDT), een internationaal vooraanstaande fabrikant van medische apparatuur.

CEVA ontwierp het nieuwe centrum om te voorzien in de specifieke behoeften van de medische technologie sector en creëerde hiermee 65 banen voor de lokale arbeidsmarkt. Met het nieuwe logistieke centrum komt Medtronic tegemoet aan de toenemende vraag in Duitsland naar medische apparatuur zoals pacemakers en hulpmiddelen voor de behandeling van de ziekte van Parkinson, diabetes en rugpijn. Daarnaast biedt het centrum reservecapaciteit voor Medtronic's groeiende markt in Oost-Europa, aangezien het huidige magazijnoppervlak van 8.000 vierkante meter kan worden uitgebreid naar maximaal 24.000 vierkante meter. Ook heeft CEVA de mogelijkheid nog een andere voorziening van gelijke grootte te bouwen op hetzelfde terrein.

Coen van der Maarel, CEVA Managing Director voor Midden-en Oost-Europa, is enthousiast over de opening van het logistiek centrum aangezien het duidt op een belangrijke samenwerking met een van de toonaangevende bedrijven in de healthcare sector: "De samenwerking met Medtronic zal zeker profiteren van de internationale expertise die we hebben opgebouwd in deze sector. Met onze innovatieve logistieke oplossingen en een gedegen kennis van wetten en regelgeving in deze markt zijn onze medewerkers in Leipzig in staat om een efficiënte oplossing te leveren aan Medtronic, waarbij we de hoogste standaard wat betreft veiligheid en informatiestromen door de gehele supply chain kunnen waarborgen."Het nieuwe distributiecentrum in Leipzig biedt een uitgelezen kans om de aanwezigheid van de onderneming in de healthcare sector verder uit te bouwen. Binnen deze industrie werkt CEVA al met marktleiders op het gebied van medische technologie, optica, farmaceutica en biotech in heel Europa.

"Orders door Duitse klinieken worden meestal binnen 24 uur eerst bij de arts en vervolgens bij de patiënt afgeleverd. In de medische technologie sector kan dit vaak het verschil betekenen tussen leven en dood", verklaart Christian Weinrank, hoofd van Medtronic Duitsland. "We hebben voor CEVA gekozen als onze logistieke partner, omdat het bedrijf grote ervaring in de healthcare sector heeft. Daarnaast vertegenwoordigt CEVA waarden die voor ons erg belangrijk zijn: professionaliteit, betrouwbaarheid en snelheid", voegt Weinrank over de samenwerking met CEVA toe.

Sven Morlok, minister van Economische Zaken, Arbeid en Transport van de Duitse deelstaat Saksen beschouwt de opening van het nieuwe logistieke centrum van CEVA bij Leipzig Schkeuditz Airport als een belangrijke stap: "Voor CEVA waren de uitstekende weginfrastructuur en de nabijheid van de Leipzig-Halle luchthaven belangrijke factoren om voor deze locatie te kiezen. Dit is weer een stap om Leipzig tot een centrale logistieke hub in Duitsland en Europa te maken. Wij zijn zeer verheugd dat CEVA en Medtronic hebben besloten dit logistieke centrum in Leipzig te vestigen, en de 65 banen die ze daarmee hebben gecreëerd."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden