Provincie pakt onderzoek naar GreenRail Terminal Bleiswijk verder op

Provincie pakt onderzoek naar GreenRail Terminal Bleiswijk verder op
04-04-2011 16:32 | Bedrijfsnieuws | auteur de redactie
BLEISWIJK - Het bedrijfsleven heeft het afgelopen jaar twee studies uitgevoerd naar de haalbaarheid van een railterminal in Bleiswijk. De railterminal kan een breder maatschappelijk belang dienen door als een extra ontsluiting van de Randstad te fungeren. De studie laat zien dat het kan, en dat een railterminal exploitabel is.

De Provincie Zuid-Holland heeft toegezegd de resultaten uit de studies tesamen met het enthousiasme van het bedrijfsleven te toetsen in een MKBA (maatschappelijke kosten-/batenanalyse). Daarnaast zal zij ProRail vragen een uitgebreide spoortechnische- en infrastructurele analyse te maken.Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de stuurgroep Duurzame Logistiek van Greenport Holland. Circa zestig procent van alle Nederlandse tuinbouwproducten, met een totale productiewaarde van zeven miljard euro, wordt geproduceerd in het westen van het land. Een goede bereikbaarheid van dit gebied is dus essentieel.

Eén van de grote uitdagingen van de Greenports is dan ook om de bereikbaarheid nationaal en internationaal te verbeteren. Daarom worden er verschillende initiatieven ontplooid, waaronder het project GreenRail Terminal.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden