Clicky

 
Transport Online - Beroepsorganisaties waarschuwen: pas op voor verstekelingen in Italië

Beroepsorganisaties waarschuwen: pas op voor verstekelingen in Italië

Beroepsorganisaties waarschuwen: pas op voor verstekelingen in Italië
10-08-2016 14:11 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) vrezen dat chauffeurs die via Italië reizen, vaker zullen worden geconfronteerd met vluchtelingen die proberen mee te liften. Vooral omdat vrachtwagens langer stilstaan door verscherpte controles. Dit levert, volgens de beider beroepsorganisaties, gevaarlijke situaties op voor chauffeurs én voor vluchtelingen.

De organisaties adviseren vrachtwagenchauffeurs "extra controles op hun voertuigen uit te voeren en om voertuigen ’s nachts of tijdens de rust met de deuren tegen elkaar aan te parkeren. Ook moeten chauffeurs als het kan gebruikmaken van bewaakte parkeerterreinen".

EVO en TLN adviseren bedrijven verder om "zoveel mogelijk trailers en voertuigen met gesloten opbouw te gebruiken. Tenslotte moeten ondernemers afspraken met hun chauffeurs maken over hoe te handelen bij problemen met verstekelingen of als zij verstekelingen in de auto aantreffen".

De situatie in de Italiaanse grensstreken leidt niet alleen tot gevaarlijke situaties voor chauffeurs en verstekelingen, maar kan ook leiden tot schade aan producten van bedrijven. "Soms worden bloemen of vleeswaren zelfs in zijn geheel afgekeurd, met tienduizenden euro’s aan schade tot gevolg. Alleen slimme veiligheidsmaatregelen garanderen volgens EVO en TLN een veilige én efficiënte goederenstroom binnen de Europese Unie", aldus de organisaties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden