Clicky


Dieven stelen vrachtwagenbanden, digitale tachografen en accu's bij garages

Dieven stelen vrachtwagenbanden, digitale tachografen en accu's bij garages [+foto's]
10-08-2016 13:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PÄPINGHAUSEN(D) -  [update 15:19 uur] Bij een vrachtwagengarage in het Duitse Päpinghausen hebben, tot nu toe onbekende, daders in de nacht van maandag op dinsdag bij twintig vrachtwagens ingebroken. Uit alle vrachtwagens werd de digitale tachograaf meegenomen. Daarnaast gingen ze er ook met tien accus's en tien vrachtwagenbanden vandoor.

De schade wordt door de politie geschat op zo'n 40.000 euro.

Volgens de politie hebben de daders eerst de zijruiten ingeslagen van de vrachtwagens en de tachograaf gedemonteerd. Er is bij enkele vrachtwagens zelfs geprobeerd om de dieseltank te demonteren.



Dinsdagochtend is de politie ter plaatse geweest aan de Potsdamer Strasse. Aan bandensporen is te zien dat de vermoedelijke daders in de richting van de B482 zijn gereden.

De politie roept getuigen op zich te melden.

Op het industrietterrein aan de Tucherstrasse in Uedesheim werd in de nacht van dinsdag op woensdag eveneens ingebroken in vrachtwagens en werden er digitale tachografen buit gemaakt.

Ook hier betrof het een servicecentrum voor bedrijfsvoertuigen. Bij zo'n 36 vrachtwagens werden de ramen ingeslagen en de digitale tachograaf uit het dashboard gehaald.

Daarnaast werd uit verschillende vrachtwagens diesel gestolen.

Ook hier is de politie op zoek naar getuigen.