Clicky

 
Transport Online - Van der Slot Transport en FloraHolland starten pilot met rijden zonder slotplaten

Van der Slot Transport en FloraHolland starten pilot met rijden zonder slotplaten

Van der Slot Transport en FloraHolland starten pilot met rijden zonder slotplaten
10-08-2016 12:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AALSMEER - Van der Slot Transport is op maandag 8 augustus 2016 samen met FloraHolland een pilot gestart, waarin er zonder slotplaten gependeld wordt tussen de locaties van Van der Slot Logistiek, welke zich bevinden op de vestigingen van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

Doordat er niet meer gewacht hoeft te worden op een sleutelaar, kunnen de doorloop- en aflevertijden van Van der Slot Logistiek (vooralsnog tijdelijk) verkort worden. Voor FloraHolland ontstaat er middels deze nieuwe werkwijze tevens een enorme besparing, gezien er minder sleutelaars nodig zijn binnen het logistieke proces. Kortom: een duidelijke win-winsituatie binnen de logistieke (sierteelt)keten.

Om het gebruik van veilingkarren goed te kunnen volgen en te beheersen, is door Van der Slot een automatiseringssysteem ontwikkeld dat de traceerbaarheid van de veilingkarren kan borgen volgens de normen van FloraHolland.

De pilot duurt tot en met 9 september 2016. Na een evaluatie van de resultaten wordt besloten of deze werkwijze structureel uitgerold zal worden.

De Van der Slot Groep is één van de grotere logistieke dienstverleners binnen de sierteeltsector en heeft locaties op de vestigingen van FloraHolland Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg en daarbij in Emmeloord en Lokeren (BE). De Van der Slot Groep onderscheidt zich door middel van strakke lijndiensten met korte doorlooptijden. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hierbij hoog in het vaandel.

Slotplaten

Een slotplaat is een rechthoekig slotmechanisme dat dient ter beveiliging en identificatie van de stapelwagen. Iedere stapelwagen die in een vrachtwagen staat of buiten de veilinggebouwen gebruikt wordt, moet voorzien zijn van een slotplaat.

De slotplaat heeft een barcode en tag. Bij uitgifte wordt die aan een klant gekoppeld. Bij inname wordt de koppeling weer verwijderd en kan de slotplaat aan iemand anders worden uitgegeven. De slotplaat kan alleen van een stapelwagen verwijderd worden door medewerkers van Royal FloraHolland, door zogenaamde sleutelaars of door klanten met een slotplaatsleutelautomaat (SPSA).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden