Transport Online - Ook Italië verscherpt arbeidsregels voor buitenlandse chauffeurs

Ook Italië verscherpt arbeidsregels voor buitenlandse chauffeurs

Ook Italië verscherpt arbeidsregels voor buitenlandse chauffeurs
10-08-2016 11:54 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ROME - In navolging van Duitsland en Frankrijk gaat ook Italië verscherpte regelgeving invoeren voor het minimumloon voor buitenlandse werknemers. Daarnaast moeten werkgevers, net als in Frankrijk, in Italië een vertegenwoordiger hebben. Heeft een buitenlands bedrijf dit niet dan kunnen hier boetes varieërend van 50 tot 6.000 euro voor worden uitgeschreven.

Het decreet is in de Italiaanse Staatscourant van 17 juli 2016 gepubliceerd. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe wet daadwerkelijk van kracht wordt of dat de wetswijziging al toegepast is.

De wijziging in de wetgeving zorgt ervoor dat Italië strenger kan controleren op het voorkomen en bestrijden van fraude en oneerlijke concurrentie.

Ook de zogenaamde brievenbusfirma's zullen door Italië hard aangepakt gaan worden en niet langer bezien worden als 'echt' bedrijf. Volgens de nieuwe regelgeving moet een bedrijf gevestigd in Italië behalve een fysieke personeelsadministratie, ook verschillende activiteiten die bij het bedrijf passen voeren.

Vooralsnog zouden de nieuwe Italiaanse regels wat betreft het transport alleen voor cabotagevervoer gelden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions