Transport Online - Rode cijfers voor containervervoerder Hapag-Lloyd

Rode cijfers voor containervervoerder Hapag-Lloyd

Rode cijfers voor containervervoerder Hapag-Lloyd
10-08-2016 09:52 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

HAMBURG - De Duitse containervervoerder Hapag-Lloyd heeft het eerste halfjaar afgesloten met verlies. De mega-rederij wist de hoeveelheid vracht die werd verscheept wel op peil te houden, maar moest genoegen nemen met fors lagere vergoedingen per container.

Het zeetransport staat de laatste tijd onder druk door zwakkere economische groei in meerdere delen van de wereld. Daarbij is sprake van sterke concurrentie tussen rederijen. Het nettoverlies bedroeg ruim 142 miljoen euro, tegen een winst van dik 157 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. De omzet zakte met bijna een vijfde tot 3,8 miljard euro.

"Het resultaat over het eerste halfjaar valt tegen'', aldus topman Rolf Habben Jansen. Volgens hem ligt Hapag wel op koers met het doorvoeren van besparingsmaatregelen. De topman wijst erop dat het herstel van de vrachttarieven langer op zich laat wachten dan voorzien. Komende tijd zal het bedrijf naar eigen zeggen alles doen wat het kan om de tarieven weer op een houdbaar niveau te krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions