Clicky


Mannen aangehouden na diefstal en strippen nieuwe Mercedes

Mannen aangehouden na diefstal en strippen nieuwe Mercedes
09-08-2016 13:44 | Misdaad | auteur ANP

AMMERZODEN - De politie heeft maandag in Ammerzoden twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een nieuwe Mercedes uit Wijchen afgelopen weekend. De mannen werden dankzij een track & trace systeem aangetroffen in een loods, bij de al uit elkaar gehaalde en gestripte auto.

De diefstal vond zaterdagochtend in alle vroegte, rond 05:30 uur, plaats aan de Homberg in Wijchen. Er lijkt doelgericht te zijn ingebroken alleen om de autosleutels van de nieuwe Mercedes die bij de woning stond te stelen. Er zijn geen andere goederen uit de woning gestolen, meldt de politie.

Maandag ontdekte de eigenaar via een track & trace systeem dat zijn auto in Ammerzoden moest staan. De politie ging meteen op onderzoek uit en trof na enig zoekwerk de inmiddels volledig gestripte auto terug in een garagebox aan de Hogesteeg in Ammerzoden, met daarbij twee mannen. Via het motornummer kon wel meteen vastgesteld worden dat het om de in Wijchen gestolen Mercedes ging.

De twee verdachten, een 22-jarige man uit Ammerzoden en een 41-jarige man uit Vlijmen, zijn aangehouden door de politie en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Een aantal voor de Wijchenaar belangrijke persoonlijke spullen die in de auto lagen, zijn terug gevonden in de garagebox en terug gegeven aan de eigenaar van de auto.