Transport Online - Yuri van Gelder komt later met reactie

Yuri van Gelder komt later met reactie

Yuri van Gelder komt later met reactie
09-08-2016 10:52 | Sport | auteur ANP

RIO DE JANEIRO - Yuri van Gelder wenst dinsdag nog niet te reageren op zijn uitsluiting van de Olympische Spelen. De turner werd maandag naar huis gestuurd omdat hij de teamregels heeft overtreden. Op zijn eigen website laat Van Gelder weten dat dat hij ,,de gebeurtenissen in besloten omgeving eerst wil verwerken en daarna met een statement naar buiten zal treden''.

Wanneer die mededeling komt, is nog onduidelijk. Van Gelder werd maandag op het vliegtuig naar huis gezet.

Volgens TeamNL heeft van Gelder in de nacht van zaterdag op zondag, nadat hij zich had geplaatst voor de finale op het onderdeel ringen, tegen de afspraak het olympisch dorp verlaten. Hij keerde volgens TeamNL pas in de vroege ochtenduren terug. Na overleg tussen NOC*NSF en turnbond KNGU is besloten de 33-jarige Brabander naar huis te sturen.

Van Gelder kwam vaker in opspraak. In 2009 werd hij betrapt op het gebruik van cocaïne, waarna hij voor een jaar werd geschorst. Een jaar later werd hij uit de WK-ploeg gezet nadat hij opnieuw bekende aan de cocaïne te hebben gezeten. Die bekentenis trok hij later weer in.

De turner was bezig aan zijn eerste Olympische Spelen. In 2008 kreeg hij als nummer twee van het WK geen wildcard voor het evenement, terwijl hij zich vier jaar later niet wist te plaatsen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions