Clicky


Delta brengt vliegverkeer weer op gang

Delta brengt vliegverkeer weer op gang
08-08-2016 15:13 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

ATLANTA - Het vliegverkeer bij Delta Air Lines komt langzaam weer op gang. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij kampte maandag lange tijd met een grote computerstoring. Omdat de systemen wereldwijd platlagen werden alle vliegtuigen aan de grond gehouden.

De maatschappij liet halverwege de middag weten dat toestellen weer kunnen vertrekken. Diverse vluchten worden echter geschrapt. Het euvel werd veroorzaakt door een uitval van de energievoorziening op het hoofdkantoor in Atlanta.

Ook op Schiphol vertrokken lange tijd geen toestellen van Delta. Een woordvoerster van de luchthaven gaf rond 14.30 uur aan dat de vluchten van Delta voorzichtig weer werden opgestart. "Er zijn drie vluchten vertrokken en we merken dat er nog meer vliegtuigen worden klaargemaakt voor vertrek'', aldus de woordvoerster.

Op Twitter regende het maandag berichten van passagiers die met vertragingen kampten. De meldingen kwamen van over de hele wereld, onder meer van luchthavens in London, Tokio en Los Angeles. Delta Air Lines reageerde daarop met allerlei excuses, maar het bleef lange tijd onduidelijk wat er precies aan de hand was. In de loop van de dag bood Delta gedupeerde passagiers wel de mogelijkheid aan om hun vlucht kosteloos om te boeken. Ook kunnen ze hun geld terugkrijgen.

Delta Air Lines is een samenwerkingspartner van Air France-KLM en een van de grootste luchtvaartmaatschappijen op aarde. Op maandag had het bedrijf meer dan 3000 vluchten gepland staan. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel daarvan precies zijn geraakt door de storing.