Clicky


Grote computerstoring bij Delta Air Lines

Grote computerstoring bij Delta Air Lines
08-08-2016 11:34 | Algemeen | auteur ANP

ATLANTA - Delta Air Lines kampt met een wereldwijde computerstoring die grote gevolgen heeft voor het internationale vliegverkeer. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij meldde maandag via sociale media dat alle vliegtuigen voorlopig aan de grond gehouden worden omdat de computersystemen "overal'' platliggen. Toestellen die al in de lucht zijn vliegen wel gewoon door.

Op Twitter regent het berichten van passagiers die met vertragingen kampen. De meldingen komen van over de hele wereld, onder meer van luchthavens in London, Tokio en Los Angeles. Delta Air Lines reageert daarop met allerlei excuses, maar het is vooralsnog onduidelijk wat er precies aan de hand is. Volgens de maatschappij wordt gewerkt aan een oplossing.

Ook op Schiphol vertrekken voorlopig geen toestellen van Delta. Een woordvoerster van de luchthaven kon desgevraagd niet aangeven hoe lang de vertragingen zullen duren. Het is voor passagiers met een ticket voor een vlucht van Delta wel mogelijk om in te checken op Schiphol, maar ze stranden vervolgens in de wachtruimten.

Delta Air Lines is een samenwerkingspartner van Air France-KLM en een van de grootste luchtvaartmaatschappijen op aarde.