Clicky


Dachser groeit in Azië en Noord-Amerika

Dachser groeit in Azië en Noord-Amerika
08-08-2016 10:23 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

WADDINXVEEN - In de lijn van zijn groei heeft Dachser Air & Sea Logistics geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn lucht- en zeevracht mogelijkheden op drie locaties; India, Thailand en de Verenigde Staten.

In de Oost-Indiase stad Calcutta is Dachser verhuisd naar een grotere ruimte in de “Salt Lake City IT-hub” met het oog op de groeiende vraag naar lucht- en zeevrachtdiensten als ook voor de douaneformaliteiten. Zendingen naar de buurlanden Bangladesh, Bhutan en Nepal worden ook aangeboden.

Dachser is al meer dan dertig jaar aanwezig in West-Bengalen, de vierde meest dichtbevolkte staat in India met 91 miljoen inwoners, en levert zijn diensten daar voornamelijk aan industriële klanten. De economie van West-Bengalen leunt vooral op de chemische en kunstmestindustrie en op de productie van natuurlijke producten zoals thee en jute. In totaal beschikt Dachser momenteel over een netwerk van 25 kantoren in India.

Voor zijn luchtvrachtdiensten, waaronder de vrachtafhandeling, douane-inklaring, pick-up en distributie, heeft Dachser een eigen kantoor geopend op luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok, Thailand. De logistiek dienstverlener heeft nu drie locaties in Bangkok. Ook heeft Dachser Thailand  onlangs zijn zeevrachtkantoor aan de diepzeehaven van Laem Chabang uitgebreid.

Dachser USA is, met de opening van een nieuwe vestiging in Baltimore, het derde kantoor in de noordoostelijke regio van de Verenigde Staten, goed op koers om haar groeidoelstelling van 25 locaties in 2020 te realiseren. De haven van Baltimore is een van de grootste containerhavens in de Verenigde Staten, zij verwerken ongeveer tien miljoen ton vracht per jaar.

De haven speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse automotive-industrie en noemt zichzelf de poort naar de Midwest-regio, een regio waarin Dachser met zijn kantoor en magazijn in Chicago en kantoren in St. Louis en Minneapolis de laatste tijd een sterke groei heeft laten zien.

"Wij investeren voortdurend in ons wereldwijde lucht- en zeevrachtnetwerk en de uitbreiding van de capaciteit op onze lucht- en zeevrachtlocaties", aldus Thomas Reuter, Chief Operations Officer van Air & Sea Logistics bij Dachser. "Alleen dan kan onze wereldwijde groei hand in hand gaan met onze constante hoge kwaliteitsnormen."