Clicky


Meer passagiers maar minder vracht voor Air France-KLM

Meer passagiers maar minder vracht voor Air France-KLM
08-08-2016 10:08 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Air France-KLM heeft in de belangrijke vakantiemaand juli meer passagiers vervoerd, vooral dankzij sterke groei bij dochterbedrijf Transavia. Bij Air France zorgde een staking van het cabinepersoneel juist mede voor een daling van het aantal vervoerde passagiers, blijkt uit maandag gepubliceerde vervoerscijfers.

In totaal steeg het aantal vervoerde passagiers bij de gehele luchtvaartgroep met 2,9 procent in vergelijking met een jaar eerder, tot 9,2 miljoen. Bij prijsvechter Transavia was sprake van een toename met ruim 23 procent tot 1,6 miljoen reizigers. Exclusief Transavia daalde het aantal vervoerde passagiers echter met 0,6 procent tot 7,5 miljoen.

Een deel van het cabinepersoneel van Air France legde eind juli het werk neer uit protest tegen de kostenbesparingen die het Franse bedrijf wil doorvoeren. De staking kostte de maatschappij 90 miljoen euro.

Bij KLM stapten vorige maand 2,9 miljoen passagiers in. Dat was 6 procent meer dan in juli 2015. Daarbij waren de vliegtuigen van de Nederlandse maatschappij voor 90,5 procent gevuld, wat een fractie beter was dan een jaar eerder.

Air France verwelkomde 4,6 miljoen passagiers, waarmee die stroom met ruim 4 procent slonk. In de Franse vliegtuigen was 87,2 procent van de stoelen bezet, tegen ruim 88 procent in juli vorig jaar.

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM nam met bijna 7 procent af. Het vrachtruim werd daarbij in doorsnee slechts voor 55,5 procent gebruikt.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ