Clicky


Man met machete verwondt agenten in Charleroi

Man met machete verwondt agenten in Charleroi
06-08-2016 19:31 | Buitenland | auteur ANP

CHARLEROI - De man die zaterdagmiddag in Charleroi twee politieagentes verwondde met een machete, is overleden aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie in de Waalse stad laten weten.

Volgens de politie riep de dader "Allahu Akbar'' (Arabisch voor God is de grootste) toen hij met zijn hakmes toesloeg voor het politiebureau aan de Boulevard Pierre Mayence. Een agente liep diepe snijwonden op in haar gezicht, meldden Belgische media. Haar collega kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Een derde agent schoot de aanvaller neer. Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis afgevoerd, waar hij korte tijd later overleed. De omgeving van het politiebureau werd afgesloten.

Premier Charles Michel veroordeelde de aanval en besloot terug te keren van zomerreces. Voor de zender RTLinfo zei Michel dat de eerste aanwijzingen doen vermoeden dat het een terreurdaad betrof. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon noemde die een "laaghartige daad'' en sprak zijn steun uit voor de gewonde agenten en hun familieleden. Meer informatie over de dader hebben de autoriteiten nog niet bekendgemaakt.

Over de identiteit van de omgekomen dader konden de Belgische autoriteiten nog niets zeggen. Het federaal parket liet weten zondagavond meer informatie te geven over de steekpartij.